🍀Full-service bloemenbedrijf
🍀Compleet en vers assortiment
Bloemen

Vip Roses – De meest charmante snijrozen van het seizoen

Prachtige Vip Roses zijn weer beschikbaar.
3 minuten
Vip roses

Als je met bloemen werkt, heb je vast wel eens gehoord over Vip Roses. Deze unieke bloemen staan vooral bekend om zijn prachtige kleuren, opvallende vorm en duurzaamheid. VIP-rozen bekronen bruidsboeketten, maken tafelaankleding af en maken op iedereen een onuitwisbare indruk. Als je op zoek bent naar opvallende snijbloemen om je selectie te verrijken, overweeg Vip Roses. Ze zijn echte seizoensbloemen, beschikbaar in het assortiment van Verbeek & Bol van april tot november. Bekijk het hele aanbod gemakkelijk online.

Vip Roses is op zoek naar de mooiste rozenvorm

Vip Roses is altijd een familiebedrijf geweest. Jaren geleden bouwden de gebroeders Sassen de rozenkas van hun vader om tot een kwekerij die nu wereldwijd bekend is. Hun missie was om de meest adembenemende rozen ter wereld te kweken.  Door de jaren heen is de drijfveer van de gebroeders Sassen niet veranderd. Ze ontwikkelen hun activiteiten voortdurend en zijn erin geslaagd rozen te creëren die perfectie uitstralen.

Rozen ontwikkelen kan natuurlijk niet zonder deskundige hulp. Vip Roses vormt een hechte samenwerking met een groep van gepassioneerde bloemisten. Naarmate de nieuwe bloemensoorten groeien, worden ze verzameld en zorgvuldig geanalyseerd. Dit biedt de mogelijkheid om de kenmerken van elke bloem te evalueren en meer van ze te leren. Door deze waardevolle manier van werken stijgt ook de populariteit van Vip rozen onder de bloemenprofessionals. Wist je dat vip rozen ook andere soorten bloemen kweken, waaronder eustoma?

Vip Roses by Sassen

Rozenkwekers met verantwoorde acties

Naast charmante bloemen is duurzaamheid een ander passie van de drie broers. Hoewel er jaarrond een vraag is naar de mooie bloemen, is de productie van vip roses beperkt tot de warme maanden van het jaar. Dit betekent dat de productie alleen plaatsvindt van april tot november. Wanneer de koude wintermaanden ontbreken op de jaarlijkse productiekalender, hoeven de kassen zo min mogelijk worden verwarmd. Dit vermindert effectief de hoeveelheid energie die nodig is bij de kwekerij – en als resultaat neemt de ecologische voetafdruk aanzienlijk af.

Gezonde groeiomgeving, gezondere vip-roses

De verantwoorde acties bij vip roses heeft niet alleen te maken met het gebruik van energie. Als je duurzame bloemen wilt telen, moet je ook met de gezondheid van de groeiomgeving rekening  houden. De broers van sassen hebben geweigerd pesticiden te gebruiken die schadelijk zijn bevonden. In plaats daarvan gebruiken ze een veilig en natuurlijk insecticide. Dit omdat als de groeigrond van rozen in orde is, de rozen mooier en duurzamer worden.

Ook zijn de broeikassen geoptimaliseerd. Dit betekent dat de kassen lijken op de omstandigheden van een Engelse roos, die buiten wordt gekweekt. ’s nachts daalt de temperatuur in de kassen en de rozen kunnen direct uit de koude grond groeien. Deze omstandigheden maken de roos sterk, net alsof ze buiten zijn gegroeid.

Vip Roses van kwekerij naar klanten

Als de rozen sterk en mooi zijn geworden, is het tijd om te oogsten. In dit stadium hebben de rozen een diameter van ongeveer 6-10 cm. Dit handmatige werk vindt plaats van ’s morgens vroeg tot ’s middags. Elke bloem wordt zorgvuldig geselecteerd om de hoge kwaliteit te garanderen. Na het snijden worden de rozen direct naar de koeling gebracht, en vervolgens naar verschillende groothandels en bloemen export bedrijven. Een korte en efficiënte supply chain zorgt ervoor dat vip roses het beste van zichzelf kunnen geven: prachtige en duurzame producten, die indruk maken. 

Lees ook ons andere artikel over de bekende Red Naomi roos & Olea Europaea.

Klaar om je klanten te verrassen?

Bekijk hier alle prachtige bloemen van Vip Roses en het groothandel assortiment van Verbeek & Bol.  

Deel dit bericht
Ander nieuws uit deze categorie
Orchidee groothandel

5 meest verkochte orchideeën en hun kenmerken

Elegant & populair. Dit zijn de twee beschrijvende woorden van een Orchidee. Lees hier welke soorten het meest verkocht worden bij Verbeek & Bol.
Aloë Vera plant

Aloë Vera Plant en 9 Veelgestelde vragen over de verzorging ervan

De Aloë Vera plant wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen - maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Lees hier de veelgestelde vragen en laat jouw plant bloeien.
Amaryllis

Amaryllis Snijbloemen, Bollen & Planten

Het amaryllisseizoen staat op het punt van beginnen. Ontdek hier het assortiment!

Klant worden

Ben je op zoek naar hoogwaardige bloemen of planten om je assortiment mee te verrijken? Neem contact met ons op, We helpen je graag verder!