🍀Full-service bloemenbedrijf
🍀Compleet en vers assortiment
Planten

Aloë Vera Plant en 9 Veelgestelde vragen over de verzorging ervan

De Aloë Vera plant wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen – maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Lees hier de veelgestelde vragen en laat jouw plant bloeien.
6 minuten
Aloë Vera plant

De Aloë Vera plant (Aloe Barbadensis Miller) is een populaire succulent die bekend staat om zijn met gel gevulde bladeren en zijn exotische Zuidoost-Arabische oorsprong. Tegenwoordig zijn ze ook te vinden in Indonesië, Mexico en de Caraïben – en natuurlijk maken de Aloë Vera’s in potten deel uit van het interieur van veel huishoudens. Dit komt omdat ze zowel esthetische aantrekkingskracht als potentiële gezondheidsvoordelen bieden.

Aloë-planten hebben dikke, vlezige bladeren die in een rozetpatroon zijn gerangschikt. De bladeren zijn meestal groen, hoewel ze een enigszins blauwachtige of grijsachtige tint kunnen krijgen. De bladeren zijn gekarteld langs de randen en hebben kleine witte vlekken of lijnen erop. Deze bladeren hebben speciale eigenschappen, ze hebben het vermogen om gifstoffen, verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen. Ja, je raadt het misschien al: Aloë behoort tot de groep van luchtzuiverende planten.

Het verzorgen van de Aloë Vera plant is eenvoudig. Er zijn echter een paar dingen die je niet moet doen met Aloë. In dit artikel hebben we de negen meest gestelde vragen over Aloë Vera-verzorging op een rijtje gezet. Ben jij er klaar voor om je plant goed te verzorgen en mooi en sterk te laten groeien? Lees dan verder!

Aloë Vera plant

Latijnse naamAloe Barbadensis Miller
PlantennaamAloë Vera
FamilieAsphodelaceae (Aphodel family)
Groeihoogte maxTot 60 cm (onder normale huishoudelijke omstandigheden)
Minimale temperatuurOverdag 10*C / Nacht -2*C
StandplaatsZet de pot op een lichte plek

Er zijn verschillende soorten en variëteiten van Aloë Vera. Elk van hen heeft zijn eigen unieke kenmerken. Wat je ook naar op zoek bent, je vindt het waarschijnlijk in het bloemenexport assortiment van Verbeek & Bol. Neem contact met ons op en vraag meer over zakelijke samenwerking.

Aloë vera plant verzorging

Aloë Vera Plant – Veelgestelde vragen over de juiste verzorging

Door jouw aloë plant de optimale omstandigheden en verzorging te bieden, krijgt deze de beste kans om door de jaren heen te groeien en te bloeien. Van sommige goed verzorgde aloë vera-planten is bekend dat ze al tientallen jaren overleven en groeien. Zeker een doel voor je groene vingers! 😉

Dus laten we aan de slag gaan!

Hoe weet je of een Aloë Vera plant goed is?

Wil je dat je plant lang goed blijft? Koop dan een hoogwaardige Aloë. Een gezonde plant heeft dikke, stevige bladeren die rechtop staan. Ze kunnen ook blauwachtig groen van kleur zijn. Koop je Aloë Vera plant bij een gerenommeerde plantenwinkel.

Welk type potgrond kies ik?

Een goed doorlatende grondmix speciaal ontworpen voor vetplanten (succulenten) wordt aanbevolen. En het is de investering waard. Een juiste grondsoort voorkomt dat water rond de wortels gaat zitten en rot veroorzaakt. Aloë’s geven de voorkeur aan droge, zanderige grond. Ze doen het niet goed in het rijke vocht van gewone potgrond.

Waar kan ik een Aloë Vera plant het beste zetten?

Zet de Aloë op een lichte plek, bij voorkeur op een vensterbank of bij een raam waar de plant direct zonlicht kan krijgen. Maar zorg ervoor dat de bladeren de ruit niet raken. Eigenlijk doet de verzorging een beetje denken aan de verzorging van een Amaryllis plant. Het is belangrijk dat de plant minimaal zes uur zonlicht per dag krijgt. Zonder licht begint je vetplant uit te rekken en verliest hij zijn mooie, compacte vorm. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om de lucht te laten stromen. Slechte luchtcirculatie kan leiden tot schimmelproblemen.

Wat is een optimale temperatuur voor Aloë?

Aloë Vera planten gedijen goed bij temperaturen tussen de 15°C en 25°C. met gemiddelde luchtvochtigheid tot droge luchtvochtigheid in de kamer (ongeveer 40% relatieve luchtvochtigheid is een goed doel om op te schieten).

Aloe vera

Wat kan ik verkeerd doen met Aloë?

Aloë vera-planten zijn relatief veerkrachtig, maar er zijn enkele veelgemaakte fouten die hun groei en algehele gezondheid kunnen belemmeren. Door de volgende fouten te vermijden, kunt je ervoor zorgen dat jouw plant na verloop van tijd gezond blijft en gedijt.

Kan ik een Aloë Vera plant buiten zetten?

Tijdens de warme zomermaanden kan de plant ook heel goed buiten staan. Het directe zonlicht is goed voor de groei van de Aloë Vera. Maar pas op, laat je plant niet verbranden. Als de temperatuur daalt, vergeet dan niet om je plant weer naar binnen te halen. Zonminnende planten zoals aloëvera of Olea Europaea overleven niet bij koude temperaturen.

Waarom hangt mijn Aloë Vera?

Oh-oh, de bladeren van mijn Aloë Vera-bladeren zijn slap of hangend. Wat nu? Heb je misschien te veel water gegeven? Bedenk dat de Aloë vera maar weinig water nodig heeft. Om je plant te redden, plaats je hem op een plek met meer zonlicht en geef je hem gedurende een lange periode geen water.

Waarom groeit mijn Aloë Vera niet?

Elke plant heeft zonlicht nodig om goed te groeien. Ook als het te weinig licht krijgt zal de Aloë Vera verkeerd/vreemd gaan groeien. Voor een optimale verzorging zet je de Aloë op een lichte plek en geef je hem een ​​keer per week een klein slokje water. Precies zoals we adviseerden.

Om de groei van je plant te stimuleren, kunt je tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) plantenvoeding gebruiken. Geef de plant maximaal één keer per maand met een verdunde, uitgebalanceerde, vloeibare kamerplantenvoeding.

Kan ik elk type pot gebruiken voor mijn Aloë Vera?

Nee, dat kan eigenlijk niet. Het planten van Aloë Vera in een te grote pot kan leiden tot het vasthouden van water rond de wortels en het risico op te veel water vergroten. Kies een pot die net iets groter is dan het wortelstelsel van de plant. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om te voorkomen dat water zich ophoopt in de grond.

Aloë Vera verzorgen klinkt tenslotte niet zo moeilijk, toch? Nu je weet wat je met je plant moet doen, kun je er zeker van zijn dat je het gezond en prachtig laat groeien!

Meer lezen over planten en bloemen? Bekijk ook onze andere artikelen, bijvoorbeeld Red Naomi & Helianthus Annuus.

Deel dit bericht
Ander nieuws uit deze categorie
Orchidee groothandel

5 meest verkochte orchideeën en hun kenmerken

Elegant & populair. Dit zijn de twee beschrijvende woorden van een Orchidee. Lees hier welke soorten het meest verkocht worden bij Verbeek & Bol.
Amaryllis

Amaryllis Snijbloemen, Bollen & Planten

Het amaryllisseizoen staat op het punt van beginnen. Ontdek hier het assortiment!
Eustoma lisianthus

Eustoma (Lisianthus) Karakteristiek & Variëteiten

Lisianthus is een populaire keuze onder bloemisten en met goede reden! Deze bloemen voegen een vleugje elegantie en schoonheid toe aan elke omgeving.

Klant worden

Ben je op zoek naar hoogwaardige bloemen of planten om je assortiment mee te verrijken? Neem contact met ons op, We helpen je graag verder!