🍀Full-service bloemenbedrijf
🍀Compleet en vers assortiment
Bloemen

Seizoensbloemen

Seizoensbloemen worden vaak geassocieerd met bepaalde seizoenen en zijn populaire keuzes voor bloemstukken en diverse feesten. Vind hier ze op een rij.
8 minuten
Seizoensbloemen

Seizoensbloemen zijn bloemen die van nature in bloei staan ​​tijdens bepaalde periodes van het jaar en algemeen verkrijgbaar zijn tijdens de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Seizoensbloemen worden vaak gekozen voor boeketten, arrangementen en verschillende bloemontwerpen, omdat ze frisser, gemakkelijker verkrijgbaar en meestal goedkoper zijn vanwege hun natuurlijke overvloed op bepaalde tijden. Seizoensgebonden snijbloemen zijn over het algemeen beter geschikt voor het weer en hebben een betere kwaliteit in vergelijking met bloemen buiten het seizoen die mogelijk moeten worden geïmporteerd of gekweekt in gecontroleerde omgevingen. Ze worden ook als duurzamer beschouwd.

Als je eenmaal met bloemen gaat werken, ken je waarschijnlijk alle beschikbare seizoensbloemen uit je hoofd. En dat is ook nodig, want iedere bloemenexport werkt op het ritme van deze voortdurend bloeiende klok.

De onderstaande seizoensbloemen kalender is gebaseerd op de beschikbaarheid in Nederland, aangezien Verbeek & Bol gevestigd is in de omgeving van Flora Holland.

Lentebloemen

De lente is een seizoen dat bekend staat om zijn frisse en kleurrijke bloemen. Het seizoen beslaat maart, april en mei. Snijbloemen in de lente markeren de overgang van de koude en vaak sluimerende wintermaanden naar de warmere en levendigere tijden van het jaar.

Lentebloemen

Seizoensbloemen voor de lente

Hier zijn enkele populaire voorjaarssnijbloemen die je kunt overwegen:

PlantennaamLatijnse naamOmschrijving
TulpTulipaBekende en karakteristieke seizoensbloemen die symbool staan ​​voor de lente en een nieuw begin. Tulpen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder franje- en papegaaitulpen. Beschikbaar vanaf eind februari/begin maart.
HyacintHyacinthusPopulaire voorjaarsbloemen die bekend staan om hun geurige bloemen en heldere kleuren. Beschikbaar vanaf eind februari/begin maart.
NarcisNarcissusSeizoensbloemen voor de lente: Narcissen zijn een symbool van de lente en worden vaak geassocieerd met vernieuwing en vreugde. Ze zijn verkrijgbaar in het wit, geel met oranje hart, wit met roze hart en ook dubbele narcissoorten. Beschikbaar vanaf eind februari/begin maart.
Anemoon of WindbloemAnemoneDeze snijbloemen staan ​​bekend om hun delicate en levendige bloemen. Anemone is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, roze, rood, paars en blauw. Anemonen zijn verkrijgbaar in de herfst, winter en lente, met als beste seizoen de lente.
RanonkelRanunculus asiaticusRanonkelbloemen worden gekenmerkt door hun talrijke lagen delicate, papierachtige bloemblaadjes die ze een volle en weelderige uitstraling geven. Ze zijn populaire keuzes voor bloemstukken en bruiloften vanwege hun opvallende en elegante uitstraling. Het beste seizoen is van lente tot de vroege zomer.
Viburnum of SneeuwbalViburnumViburnum staat bekend om hun sierkwaliteiten, waaronder aantrekkelijk blad, prachtige bloemen en vaak kleurrijke bessen. Beste seizoen lente.
PioenPaeoniaDeze weelderige, romantische bloemen zijn zeer gewild in het voorjaar. Ze zijn er in verschillende kleuren en staan ​​bekend om hun grote, gelaagde bloemblaadjes. Het pioenenseizoen begint meestal eind april of begin mei en loopt door tot juni.
Vip RosesDeze unieke bloemen staan ​​bekend om hun prachtige kleuren, opvallende vorm en duurzaamheid. Deze seizoensbloemen zijn alleen verkrijgbaar van april tot en met november.

Seizoensbloemen voor de Zomer (Zomerbloemen)

De zomer is een seizoen van warmte, overvloed en levendige energie. Dit seizoen beslaat juni, juli en augustus. Zomer bloemen brengen een aparte sfeer en een verscheidenheid aan bloeiende schoonheden met zich mee.

Zomerbloemen

Hier zijn enkele populaire zomerbloemen die je kunt overwegen

PlantennaamLatijnse naamOmschrijving
HortensiaHydrangeaHortensia staat bekend om zijn grote, opvallende bloemtrossen.
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn vanaf juni verkrijgbaar.
ZonnebloemenHelianthus AnnuusZonnebloemen zijn iconische en vrolijke bloemen die bekend staan ​​om hun grote, levendige gele bloemen die op de zon lijken. Het seizoen begint begin juli en andere eindigen eind oktober.
GerberaGerberaGerbera’s hebben grote, levendige en kleurrijke madeliefachtige bloemen. Het zijn populaire sierbloemen die worden gebruikt in verschillende bloemstukken en boeketten. Gerbera’s zijn het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de zomer.
Delphinium of RidderspoorDelphiniumDeze snijbloemen staan ​​bekend om hun hoge toppen met levendige, opzichtige bloemen in verschillende tinten blauw, paars, roze, wit en af ​​en toe geel. Beschikbaar vanaf juni.
Eustoma of LisianthusEustomaVeel gevraagt vanwege hun elegante, roosachtige bloemen. Deze
bloemenzijn populaire keuzes voor bloemenarrangements, bruiloften en andere speciale gelegenheden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de zomer.
DahliaDahliaGeliefd om hun diverse en opzichtige bloemvormen, levendige kleuren en uitgebreide keuze aan maten. Dahlia’s zijn verkrijgbaar in bijna elke kleur, van levendig rood, oranje en geel tot zachtroze, paars en wit. Sommige soorten hebben zelfs veelkleurige of tweekleurige bloemen. Seizoensbloem van juli tot half oktober.
GladioolGladiolusBekend om hun hoge, opvallende bloemen die meerdere, kleurrijke bloemen dragen. Absoluut een zomerbloem, de seizoen van Dahlia is vanaf eind juni tot half oktober.

Herfstbloemen

De herfst is een seizoen van overgang, verandering en natuurlijke schoonheid. Herfstbloemen komen beschikbaar na de zomer en markeert de verschuiving van warmte naar koelere temperaturen. Dit seizoen beslaat september, oktober en november. In het algemeen hebben de seizoensbloemen voor herfst diepere kleuren en zijn doorgaans steviger dan zomerbloemen.

Herfstbloemen

Seizoensbloemen voor de herfst

Hier zijn enkele populaire herfstbloemen die je kunt overwegen:

PlantennaamLatijnse naamOmschrijving
AstersAsterAsters hebben een karakteristiek madeliefachtig uiterlijk met een centrale schijf omgeven door bloemblaadjes. De bloemblaadjes kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder tinten blauw, paars, roze en wit. Het seizoen begint eind augustus of begin september.
FuchsiaFuchsiaFuchsia’s staan ​​doorgaans bekend om hun hangende, buisvormige bloemen die verkrijgbaar zijn in een reeks levendige kleuren. Hierdoor zijn het ideale seizoensbloemen voor de herfst. Het seizoen begint eind augustus of begin september.
ChrysantenChrysanthemum morifoliumChrysanten staan ​​bekend om hun opzichtige en overvloedige bloei, waardoor ze een belangrijk onderdeel zijn van bloemen boeketten en arrangements. Ze zijn er in elke kleur en zijn het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de herfst.
AmaryllisHippeastrum reginaeOpvallende bloemen in verschillende kleuren. Ze worden vaak geassocieerd met de feestdagen en kunnen een feestelijk tintje toevoegen aan winterarrangementen. Het seizoen loopt van eind oktober tot eind december.
LeliesLiliumLelies worden over de hele wereld gekoesterd vanwege hun opvallende schoonheid en elegante uiterlijk. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de herfst.

Winterbloemen

De winter is een seizoen van contrasten, gekenmerkt door koude temperaturen, kortere dagen en een unieke schoonheid die gepaard gaat met feestelijke vieringen. Dit seizoen beslaat december, januari en februari. Velen winterbloemen hebben een lang vaasleven, zodat je wekenlang in de kamer kunnen genieten.

Seizoensbloemen voor de winter

Bloemen die worden beschouwd als winterbloem:

PlantennaamLatijnse naamOmschrijving
RozenbottelRosa CaninaRozenbottels zijn de kleine, ronde, besachtige structuren die zich op rozenplanten ontwikkelen nadat de bloemen zijn uitgebloeid en vervaagd. Rozenbottels kunnen worden verwerkt in kransen, slingers en andere ambachten voor een rustieke en natuurlijke uitstraling. Beschikbaar in het vroege najaar en de hele winter.
AnjerDianthus caryophyllusGekoesterd vanwege de lange levensduur als snijbloem en geschiktheid voor diverse gelegenheden. Anjers zijn verkrijgbaar in een uitgebreid scala aan kleuren, zoals wit, roze, rood, geel, oranje en zelfs tweekleurige of bonte varianten. Het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de winter.
Helleborus of KerstroosHelleborusHelleborus produceert komvormige of schotelvormige bloemen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder wit, roze, paars, groen en verschillende tinten daartussenin. Seizoensbloem voor december en april.
IrisIrisIris staat bekend om hun onderscheidende, opvallende bloemen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en patronen. Verkrijgbaar in talloze kleuren, waaronder tinten blauw, paars, wit, geel, oranje en zelfs veelkleurige bloemen. Het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de winter.
AlstromeriaAlstromeriaAlstroemeria’s zijn populaire keuzes voor boeketten en decoratieve doeleinden vanwege hun schoonheid en lange vaasleven. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder de tinten wit, geel, oranje, roze, rood en paars. Het hele jaar door verkrijgbaar, met als beste seizoen de winter.
Red Naomi RoosZelfs Red Naomi Rose is het hele jaar door verkrijgbaar, het hoogseizoen is februari. Omdat het geven van een rode roos aan je liefste een gebruikelijke manier is om liefde te tonen.

Ben je op zoek naar bloemen groothandel voor bedrijven? Neem contact met ons op en we helpen je verder!

Lees ook: Luchtzuiverende planten & hoe zuivert een plant de lucht?

Deel dit bericht
Ander nieuws uit deze categorie
Orchidee groothandel

5 meest verkochte orchideeën en hun kenmerken

Elegant & populair. Dit zijn de twee beschrijvende woorden van een Orchidee. Lees hier welke soorten het meest verkocht worden bij Verbeek & Bol.
Aloë Vera plant

Aloë Vera Plant en 9 Veelgestelde vragen over de verzorging ervan

De Aloë Vera plant wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen - maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Lees hier de veelgestelde vragen en laat jouw plant bloeien.
Amaryllis

Amaryllis Snijbloemen, Bollen & Planten

Het amaryllisseizoen staat op het punt van beginnen. Ontdek hier het assortiment!

Klant worden

Ben je op zoek naar hoogwaardige bloemen of planten om je assortiment mee te verrijken? Neem contact met ons op, We helpen je graag verder!